субота, 23. јул 2016.

Polaroid Sunčane Naočare

Polaroid sunčane naočare su jedne od najstarijih marki u industriji očnih pomagala, jer postoje od 1937. Ove sunčane naočare su karakteristične po svojim polarizovanim sočivima koja su od njih učinila svetski popularnu marku naočara.
Polaroid sunčane naočare su oduvek bile poznate po svom kvalitetu i pristupačnoj ceni, tako da sigurno zaslužuju da se o njima zna malo više.

Polaroid Sunčane Naočare
Polaroid Sunčane Naočare
Edvin Land, rođen 1909 u Konektikatu, je izmislio Polaroid, prvi polarizovan materijal u istoriji za komercijalnu upotrebu 1929. Osnovao je Polaroid korporaciju 1937 u Kembridžu u Masačusetsu. Kompanija je prvobitno proizvodila Polaroid dnevne naočare, prve sunčane naočare sa polarizirajućim filterom. Peters Grup Vurldvajd, vlasnik Polaroid marke u to doba, je prodao Polaroid Očna Pomagala specijalističkoj kompaniji za očna pomagala StajlMark u martu 2007. U 2011, italijanska grupa Safilo ih je otkupila.

Sa sedištem u Cirihu, Švajcarska, Polaroid Očna Pomagala rade kao nezavisan obrt. Kompanija proizvodi svoje Polaroid polarizovana sočiva u Europskom Centru za Istraživanje u Vejl ov Leven u Škotskoj. 

Dobro, to je bila kratka istorija Polaroid sunčanih naočara, ali šta su ta polarizovana sočiva i zašto se toliko spominju? Evo male pomoći:

Vidljivo svetlo putuje u vidu talasa od Sunca u svim smerovima. Kad se ova raspršena svetlost domogne horizontalne površine, kao što je put, staklo ili voda, veliki deo svetla se odbija sa horizontalnom polarizacijom. Ova horizontalno polarizovana svetlost se vidi kao beli bljesak i prikriva svetlost koja je istinski korisna ljudskom oku, tako smanjujući vidljivost. Koristeći sloj vertikalno polarizujućeg materijala, horizontalno polarizovana svetlost se može korigovati, smanjujući ukupnu količinu svetla koja ulazi u oko. Ovo poboljšava kontrast i time percepciju okoline.
Polaroid Očna Pomagala koristi mašinsko poliranje za proizvodnju svojih polarizovanih sočiva, jer time sočiva i dalje mogu da polarizuju svetlost. Ovo isto tako omogućava Polaroid Očnim Pomagalima da proizvede sočiva koje su deblje u sredini i sužavaju se prema rubovima. Danas, sve Polaroid sunčane naočare dolaze sa UltraSajt lećama, koje se prave od naprednih eko polimera, i one su isto tako mašinski polirane, čime se čuva polarizacijski faktor sočiva.

Zašto izabrati baš Polaroid sunčane naočale?

Polaroid sunčane naočare Vam daju zaštitu, kvalitet i stil – sve to u sklopu pristupačne cene. Ovo je veoma moćna kombinacija koju nećete moći naći nigde drugo. Sve Polaroid sunčane naočare su opremljene UltraSajt™ sočivima, napravljenim koristeći napredne eko polimere koji se proizvode i testiraju u našem evropskom centru sa istraživanje i proizvodnju u Vejl ov Leven u Škotskoj. Koristeći Termofjužn™ tehnologiju, proces koji je proizveden isključivo od strane Polaroid Očnih Pomagala, kako bi se zaoblila i upotpunila naša sočiva. Rezultat su sunčane naočare koje vam daju izuzetno jasan vid. Moći ćete da jasno vidite čak i na velikim udaljenostima. I koristeći našu polarizirajuću tehnologiju, nećete morati da brinete o odsjaju. Polaroidna sočiva blokiraju svo štetno UV zračenje do 400 nm i imaju amortizere za veću udobnost i sigurnost. Polaroid sunčane naočare shvataju vaš očni vid ozbiljno.

Svaka marka sunčanih naočara ima zvijezdu koja ih promoviše, pa tako i Polaroid. U ovom slučaju, to je Lejdi Gaga u funkciji kreativnog direktora u 2010. Da li je ovo dobro ili loše, procenite sami, ali što se tiče stila, ovo je definitivno korak prema ekstravaganciji. 

Ako Vam se dopao ovaj blog članak o Polaroid sunčanim naočarama i voleli biste da kupite par, pogledajte širok izbor na našoj onlajn prodavnici www.naocareonline.com